Nok en stevnehelg vel gjennomført

Karianne og Scarlet. "Arkivfoto"
Forrige helg var igjen 4 ekvipasjer fra Fossum ute i den store verden. Siri og Karianne var på Mørdre Hestesportsklubb hvor det ble arrangert elitestevne i dressur, hvor Karianne debuterte i MA og Siri red Intermediare og GP, Johanna var i Sägersö i sverige hvor hun debuterte i trestjerners feltritt og Bente var i Drammen under Breeders finalene hvor hun red de åpne 1,20 klassene.


På Mørdre var det Karianne og Scarlet og Siri på Confidence som skulle forsvare "oss". Karianne og Scarlet var først og, og dette var deres debut i MA. Klassen gikk over all forventning og Scarlet fungerte godt. De red inn til 61,49% i sin debut og kvalifiserte seg med dette til finalen dagen etter. I finalen fortsatte ting å gå veien for Karianne og Scarlet og de red inn til 59,80%. Gratulerer med vel gjennomført debut i MA!

Siri og Confidence var ute i Intermediare på lørdagen og red GP på søndagen. Her red de inn til hhv 59,56% og 57,18%. Siri er godt fornøyd med helgen, og ting fungerer stadig bedre, også på dette nivået. Confidence har blitt mer stabil i piaffene sine og det er bare et spørsmål om tid før de er i toppen av resultatlistene.

Johanna og Safir hadde tatt den lange turen til Sagersö hos söta bror i Sverige, hvor det var debut i CNC*** på et stort stevne som var helgens meny. Stevnet gikk over 2 dager med dressur og terreng på lørdag og sprang søndag. Dressuren fungerte fint, og i en jevn klasse red Johanna inn til i overkant av 54% og var godt fornøyde med det. Safir fungerer stadig bedre på dressurbanen. Terrenget bød på mange utfordringer, store hindre og høy vanskelighetsgrad. Johanna og Safir var feilfrie veldig langt, bla forbi alle hindrene som var regnet som de vanskeligste, før de dessverre endte opp med et bad. Etter et utsprang i vann så falt Safir i vanngraven og Johanna ble med ned i vannet, kaldt og vått. Men tross fallet, det var en svært god debut. Johanna og Safir fikk bevist at de duger godt også på dette nivået og at denne utfordringen ikke var for stor. En kjempeprestasjon av ekvipasjen som dermed kom hjem natt til søndag etter å ha tørket opp.


I Drammen var Bente og Cebo ute i 1.20 klasser både lørdag og søndag etter 14 dagers totalt sommerferie for både hest og rytter. Cebo var litt tung i bena men fungerte likevel godt og gjorde jobben sin. Han klokket inn feilfri grunnomgang både lørdag og søndag, men dessverre påførte piloten ekvipasjen hhv 2 og 1 riv i omhoppingene etter et par heller frekke svinger. Likevel er Bente storfornøyd med innsatsen og hadde ikke forventet så gode runder på dette nivået så nære ferien.

Artikkel fra Segersö på feltritt.com hvor bla Johanna og Safir er omtalt: Se her