Johanna og Safir nr 11 i Malmø

Johanna og Safir
Det er med stor stolthet vi kan fortelle at Johanna og Safir forrige helg ble nr 11 under CCI** stevnet i Malmø. CIC** er et internasjonalt feltrisstevne over 3 dager. Stevnet har god anerkjennelse og flere av europas eliteryttere legger turen innom dette stevnet. Bla var vinneren av klassen selveste Clayton Fredricks, som for tiden leder verdenscupen.


 På startlisten stod 23 navn når stevnets første disiplin, Dressur, var i gang. Av disse så kom natlig nok samtlige seg igjennom dressuren. Johanna og Safir red en helt OK runde, men uten å ligge blandt de aller beste. Vi vet jo alle at Safir ofte blir spent ute på stevner og får kanskje også mer trekk for dette enn hva som er rettferdig. Men det går bedre for hver gang, og Johanna gjør en kjempejobb med henne.

Dagen etter var det klart for den store terrengprøven. Her var det kun 10 av 23 som klarte å komme seg feilfritt igjennom den krevende banen. Johanna og Safir var blandt disse 10, og lå på 12. plass sammenlagt etter gjennomført 2 av 3 delprøver. Den siste delprøven er sprangen. Den 3. dagen er hestene som regel slitne og tunge i bena, og dette kan dermed også være en stor utfordring. Derimot var Safir heldigvis fortsatt i slaget og klokket inn en feilfri runde også her sammen med pilot Johanna. Dette var det bare 6 ekvipasjer som klarte denne siste dagen. De havnet dermed sammenlagt på 11. plass, som er et fantastisk resultat. Etter dette kunne de høste gode ord både av landslagstrener og andre som følger ekvipasjen, og det er ingen tvil om at de har en fantastisk fremtid sammen.

Helgen som kommer, 28.-29. August, skal Johanna og Safir debutere i CNC***, LYKKE TIL!!!

Samme helgen hadde Siri og Karianne tatt den lange turen til Sandnes for å ri NM i dressur. Det var første gangen med NM deltakelse for de begge, og forventningene var derfor store til stevnet, om ikke bare for deltakelsens del.

Siri og Confidence under kvalifiseringen helgen før NM
Karianne og Scarlet red flere gode programmer og høstet gode prosenter, men dessverre ikke gode nok i forhold til sine konkurrenter. Karianne meldte om at Scarlet ikke fungerte optimalt, men gjorde likevel en god innsats under stevnet. Dessverre holdt ikke resultatene i de innledende rundene til å ri i A-finalen, men de red i B finalen, og gjorde en super debut på mesterskapsfronten. Det er en tungtveiende erfaring å ha med seg videre.

Siri og Confidence red i seniorklassen, og hadde kvalifisert seg først helgen i forveien. Ekvipasjen red gode programmer i de innledende rundene, og fikk tildelt flere 7`ere og 8`ere på enkelte øvelser. Piaffene satt også bedre enn de har gjort på stevner så langt og mye jobbing på hjemmebane ledet derfor frem til A-finalen. I finalen klarte de dessverre ikke å hevde seg blandt de aller beste, men Siri er godt fornøyd med innsatsen, og det betyr ganske mye!

Vi er veldig stolte av dere alle 3!

Les mer om stevnet i Malmø:
http://feltritt.com/?a=409
http://feltritt.com/?a=414