Bente og Cebo har startet i Drøbak

Bildet er fra Lier Horseshow
I helgen som var, 31.juli - 1. august, var det kun 1 ekvipasje fra Fossum som var på stevne. Det var Bente og Cebo som red på landsstevne i Drøbak, Drøbak Open, både lørdag og søndag. Lørdag var det 1,10 og 1,20 som stod på planen, mens søndag var det bare 1,20 som var oppgaven. Det hadde regnet mye i forkant, men på stevnedagen skinte solen, og det måtte bare bli en god dag.

I 1,10 klassen gikk alt som smurt, selv på en våt og noe tung bane og fra start nummer 26, av rundt 50 startende ledet Bente og Cebo igjennom hele resten av klassen og endte opp på 1. plass, kun noen få tiendeler foran 2, plassen. Til 1,20 klassen hadde banen heldigvis tørket opp en del og underlaget var mye bedre å ri på. Det var en stor bane med utfordringer for en liten tass som Cebo. Bedømmingen var A:0 og det var bare å ri som om man hadde stjålet hesten. Også her klokket ekvipasjen inn en feilfri runde og gikk rett opp i ledelsen. Denne holdt hele klassen igjennom, helt til siste rytter... Dermed endte de på 2. plass etter en super runde i 1,20, slått med 1 sekund av ekvipasjen som kom på 2. plass i 1.10 klassen, så det var bare et enkelt rollebytte.

Søndagen brakte med seg en hel masse vann i løpet av natten, og ettersom 1,20 klassen var dagens første var banen både klissvåt og gørrtung. Men man går på med godt mot. Dessverre hadde Ekvipasjen et stygt fall på oppvarmingen hvor de gikk helt rundt etter å ha hoppet oxeren, og Bente havnet under Cebo. Likevel valgte de å fullføre klassen, og red inn til en feilfri grunnomgang på en stor bane. Dessverre gikk de ut i omhoppingen etter å ha bommet totalt på 2 hindre, og endte på 14. plass med feilfri grunnomgang.

Neste helg er det flere ekvipasjer som skal ut på stevne, bla. skal Siri Skahjem og Confidence ut å kvalifisere seg for NM som er rett rundt hjørnet, mens Karianne og Scarlett allerede er kvalifisert, og vi ønsker alle sammen lykke til!