Luftegårdene våre har blitt oppgradert!

Helgen 24. og 25. April var det endelig dags for å oppgradere paddockene våre. Planen var å rive alle paddockene og sette opp helt nye, etter samme mønster. Alle stolper, isolatorer og tråd skulle byttes ut da det som var der både var råttent, slitt, istykkertygget, og vi ville bytte ut gjerdetrådene med bånd istedenfor tau, da dette er sikrere dersom en hest setter seg fast i gjedet, slik at hestene ikke blir skadet.

Tidlig lørdag morgen begynte vi med å rive den rekken lengst til høyre. Her ble alt tatt ned og vi begynte helt på nytt. Stolper ble satt opp med maks 2,5 meters mellomrom, nye isolatorer ble skrudd fast og ny tråd, denne gangen bredt bånd, ble satt opp igjen på alle paddockene. I tillegg ble det gått over gjerdet på "feltrittsbanen" hvor flokken vår går hver dag, og jordet på venstre side, som gir plass til nok en flokk. I løpet av lørdagen ble alle disse paddockene ferige, og det ble satt på strøm med en egen gjeter for bare denne raden.

Dagen ble heller ikke noe dårligere ved at solen skinte fra blå himmel, og i tillegg så kom Tom med verdens beste sjokoladekake etter å ha spyttet grus noen ganger tidligere i sommer.

Søndag morgen var det midtraden som ble revet ned, og med gårsdagens arbeid i fingrene gikk det litt raskere nå. Deretter ble denne satt opp igjen på samme måte som gårsdagens rad, med nye stolper og nytt bånd. Det er så satt strøm på med egen gjeter også for denne raden.

Raden helt til venstre står fortsatt igjen i skrivende stund, men vil bli tatt en av de nærmeste dagene. Her blir det satt opp 10 mindre paddocker, som er tiltenkt hester som går alene, mens radene i midten og til høyre er for de som går flere sammen da disse er ganske store. Også her vil stolper og tråd bli byttet ut og raden vil få sin egen gjeter.

Det vil også snarest mulig bli satt opp flere paddocker helt til høyre, samt at begge jordene skal gjerdes inn så vi kan ha 1 flokk på hver sin side av paddockene.

Vi takker så mye for hjelpen til alle som bidro denne helgen og ser frem til å ha verdens fineste luftegårder i mange år fremover!!