Johanna og Safir har allerede rukket å være 2 turer i utlandet på stevne. Sesongdebuten var i Tranemo i Sveige 2 mai i en CNC*-klasse, og allerede 2 uker etter luftet de seg til Gärds, hvor CNC** stod på progammet. Etter sistnevne stevne er de nå ferdig kvalifisert til det internasjonale stevnet CIC** i Malmø.

Sesongdebuten i Tranemo 2. Mai viste at Safir igjen er i gang etter lang tid med skade etter å ha lekt med gjerdet i vinter, og det ga en god start på årets feltrittsesong. Dressuren, som ofte er det største usikkerhetsmomentet i begynnelsen av sesongen med denne hesten gikk over all forventning mesteparten av programmet. Derimot valgte Safir å endre litt på programmet i siste galopp-del, og de endte på 53%. Derimot var de feilfrie i sprangen og red en svært god runde i terrenget. På grunn av pilotproblemer måtte det legges inn en volte i terrenget, som gir 25 feilpoeng, men alt i alt en god runde og et vel gjennomført stevne.

15. Mai stod Gärds og CNC** stod på papiret. Det er 1 klasse høyere enn forrige stevne, men fortstatt klassifisert som nasjonal klasse. Her gikk dressuren veldig bra, og det var også første gangen Safir ble startet på Kandar. Terrenget var ikke bare feilfritt, det var også en kanonbra runde. Dessverre kludret det seg litt til på sprangbanen, og det ble 3 bommer ned på de 3 siste hindrene. Men likevel, med dette resultatet er Johanna og Safir nå klare for det internasjonale stevnet i Malmø 13.-15. august hvor de skal ut i CIC**. Gratulerer!

Se også Johannas egen blogg med mer bilder og mer utfyllende resultater.